Over Schripsema Instituut

Er komt veel kijken bij het organiseren van een evenement. Wij, van Schripsema Instituut, nemen u graag deze taken uit handen. Aarzel niet en neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden!

Daarnaast organiseert Schripsema Instituut ook eigen producties. Klik hier en kom meer te weten over onze events en producties!

Voor wie?

Als bestuurder, directeur of beleidsmaker ervaart u de urgentie op de maatschappelijke opgaven die nu en in de toekomst voorliggen. Uitdagende opgaven zoals de zorg voor een veilige samenleving, het bieden van passende en betaalbare huisvesting, werkgelegenheid en economische opgaven. Maar ook de gezamenlijke strijd tegen criminaliteit, de transformatie van het sociaal domein en de gezondheidszorg, de gevolgen van klimaatverandering en kansen op het gebied van duurzaamheid. Ook burgers zijn volop in beweging en uw speelveld om tot passende oplossingen te komen, verandert en vernieuwt.


Hoe doen wij dit?

Schripsema Instituut haalt ‘de buitenwereld’ voor u naar binnen en zorgt voor verbindingen. Want meer gelijkwaardige verhoudingen en minder hiërarchie noodzaken u oude structuren echt los te laten. Om maatschappelijk gedreven te innoveren door nieuwe verbindingen te ontdekken én aan te gaan. (Juist) ook buiten uw eigen domein. Vanuit deze basis initieert en organiseert Schripsema Instituut bijeenkomsten voor het openbaar bestuur, het maatschappelijk middenveld en haar stakeholders vanuit het bedrijfsleven, kennisinstellingen, de wetenschap en burgerinitiatieven.

Inspirerende inhoud, interactie, eigentijdse allianties en stevige bestuurlijke verbindingen bieden u draagvlak, meerwaarde, versnelling en concrete handelingsperspectieven voor uitdagingen waar u maatschappelijk het verschil kunt maken. Zo gaat u ‘van Denken naar Doen’; middenin de samenleving en dichtbij de burger.

  Bent u een betrokken bestuurder of beleidsmaker met lef, visie en ambitie?

  Word dan óók lid van het netwerk in uw domein / interesseveld. Leer, debatteer en verbind u met collega-bestuurders en geef een daadkrachtige impuls aan maatschappelijke vraagstukken die er echt toe doen!


  Schripsema Instituut, want maatwerk is onze passie, gedreven door vooruitgang en een gezamenlijk belang.


  Domeinen waar het Schripsema Instituut actief is!

  Energie & Klimaat - Energy & Climate
  Wonen & Leefbaarheid - Living & Livability
  Bouw & Infra - Construction & Infrastructure
  Publieke Gezondheid - Public Health
  Publieke veiligheid - Public safety
  Hippische - Equestrian

  Meld u nu aan voor ons kennisnetwerk voor bestuurders! Zo blijft u op de hoogte van alle producties van het Schripsema Instituut.

   Kernwaardes:

   Binnen onze projecten en evenementen werken wij volgens vier belangrijke kernwaardes.  Dit doen wij om de breedte van ons programma te kunnen waarborgen en de effectiviteit daarvan.

   

  - Verbinden. Samen een passie delen en ontwikkeling te realiseren.

  - Inspireren. Om groei te stimuleren en te motiveren.  

  - Inzicht creëren. Om kansen te vergroten. 

  - Kennis delen. Kennis is macht.

   

  Zo kunnen wij binnen Schripsema Instituut blijven verbreden en zaken daadwerkelijk realiseren tot een succes!